Oglądając program kuchenne rewolucji z Magdą Gessler .gdzie podawała do wołowiny pierogi z jabłkami i cynamonem.Postanowiłam wypróbować takie połączenie.Mój mąż podchodził sceptycznie .ale jak spróbował chciał dokładki .. 🙂 Można je także podawać z jogurtem z odrobiną cukru i cynamonu..Obie formy są przepyszne
składniki:
farsz:
4 jabłka
1 łyżeczka cynamonu..
wykonanie:
Jabłka ścieramy na tarce dodajemy cynamon .mieszamy ..
pierogi:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki ciepłej u mnie gorącej wody
2 łyżki masła przetopionego lub oliwy
sól
wykonanie:
ciasto zagniatamy i wyrabiamy az jest jednolite i jędrne..
Wałkujemy ..Na krążki nakładamy farsz..Gotujemy w osolonej wodzie do miekkości..
Podajemy na słodko lub z mięsem..
Smacznego 🙂