zapiekanka z tuńczykiem

Poszukuje ciągle nowych zapiekanek, które u mnie w domu są chętnie zjadane. Zrobiłam z tuńczykiem i makaronem..Jest oryginalna w smaku..

Składniki:
250 g ulubionego makaronu, najlepiej cienkie rurki (kolanka)
3 ogórki kiszone
puszka tuńczyka w oleju
2 czerwona cebula
2 łyżki natki pietruszki
200g żółtego sera
200ml śmietany
1 jajko
0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
sól, pieprz

Wykonanie:
Makaron gotujemy al dente.
Makaron mieszamy z tuńczykiem, przesmażoną drobno pokrojoną cebulą ,ogórkami drobno pokrojonymi. posiekaną natką pietruszki i połową sera. Jajko ze śmietaną łączymy razem. dodajemy gałkę muszkatołową, doprawiamy solą i pieprzem.Zalewamy tym makaron dokładnie mieszamy. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, posypujemy pozostałym serem. Zapiekamy przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.