pałki z kurczaka w majonezie

Podchodziłam sceptycznie do takiego dania ..ale po ich zrobieniu moi domownicy stwierdzili .że mogę je robić częściej .są bardzo smaczne i soczyste..

Składniki:
6 pałek kurczaka, u mnie po 3 na osobę
3/4 szklanki majonezu
3 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
papryka słodka i ostra
pieprz świeżo zmielony
sól
1 cebula
2 łyżki oliwy

Wykonanie:
Porcje kurczaka umyć, bardzo dokładnie natrzeć przyprawami, poprzekładać plastrami cebuli i włożyć do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Na blaszce rozprowadzić cienką warstwę oliwy.

Nagrzać piekarnik.
Każdą porcję kurczaka posmarować majonezem tak, aby z każdej strony mięso było pokryte cienką warstwą. Na pałeczkę wystarczy płaska łyżeczka majonezu.
Porcje kurczaka w majonezie układać na blasze lub naczyniu żaro z oliwą. na wierzch dać pokrojoną cebulę . Tak przygotowane mięso wstawić do pieczenia w 190 stopniach C na 1 godzinę..
Można od czasu do czasu polać kurczaki wytworzonym sosem . Jeśli woda wyparuje podlać małą ilością wody ..