jak gotować kaszę jaglaną

Kasza jaglana do obiadu jest na zdrowym dodatek do mięs, sosów i surówek. Zawiera wiele właściwości odżywczych. Kasza ma wysoką wartość energetyczną i nie zawiera glutenu. Ma właściwości ocieplające. Neutralizuje nadmiar kwasów, zwalcza zgagę i usuwa śluz z organizmu.
Zakochałam się w tej kaszy i robię ją często..a jak ją zrobić by nie miała gorzkiego posmaku..?

Składniki:
1 szklana kaszy jaglanej
2 1/2 szklanki wody
sól
1 łyżka masła

Wykonanie:
Na drobne sito wsypujemy kaszę ..przelewamy najpierw zimną a następnie gorącą wodą..Wsypujemy kaszę na gotującą się osoloną wodę..i delikatnie mieszamy..Gotujemy 15 minut ..w między czasie dodajmy masło i wszystko razem łączymy..By kasza była sypka odstawiamy na 10 minut po przykryciem..

Smacznego!!