kotlety wołowe faszerowane serem

Będąc na wczasach w Czarnogórze jedną z potraw .którą podali była wołowina faszerowana..Postanowiłam zrobić podobne ale niemniej na swoją nutę .ponieważ nie znałam składu..I wyszły inaczej ale także bardzo smaczna..

Skład:
40 dag dobrej mielonej wołowiny/wyjdą 3 kotlety/
1 jajko
3 ząbki czosnku
sól.pieprz.odrobina imbiru.papryka ostra i przyprawa gyros
kawałek sera żółtego oraz papryki czerwonej
olej do smażenia

Wykonanie:
Do miski wkładamy wołowinę .dodajemy jajko oraz przyprawy i dokładnie mieszamy /wyrabiamy prawie jak ciasto około 5 minut/odstawiamy na minimum 0.5 h ..ser kroimy w grube plastry oraz cienkie paprykę..
Na rękę nakładamy 1/3 mięsa .przyklepujemy kładziemy ser oraz paprykę ..z wystające kawałki mięsa przykładamy do góry i ponownie rozpłaszczamy..
Smażymy na rozgrzanym tłuszczy po 4 minuty z każdej ze stron..
Podajemy z ziemniakami oraz surówką..
Smacznego!